Wysłany: 2010-03-19, 00:27 VA - RapDuma Mixtape vol 2 - Do Pobrania !
Tak jak obiecywaliśmy w dniu dzisiejszym oddajemy w Wasze ręce VA - RapDuma Mixtape vol 2 na którym znajdziecie takich raperów jak: Mona, Rekord, HajuHajs, Miuosh, Textyl, Syn Tej Ziemi, Wbu, Łysonżi, Proceente, Mały Esz Esz, PeeRZet, Wrooclyn Dodgers, Kerz, Cbr, K23, Wtm, Gabi, Buczer, Versooz, Rezpektz, Emrat, Spec, Grucha, Feto, Hary3j, Szyba, Stochu, Kowall, Lont, Siódmy, Dezinte, Junes, Fido, Hary, Młodziak, Eroze, Mtz, Krissu, Turysta, WiS, Krzaku, Vixen, Czacha, Panda, Sandra, Bubel, Erenes, Pele, Suchy, N.A.S, Emblemat, Paragraf, Wuwunio, Czes, Master Group, Emo, DSR, Elem, Qfi, Piekłaś. Producentów: Miliony Decybeli, Udar, Def, Golden / Złote Twarze, Pure Genius, Igrekeno, Expe, Suka, Noid, Capish, Fido, Wredny, Musso aka dr Skillz, Młody G.R.O., Beeren, Vixen, Timothy Drake, DCK, Fabster, ZBWR, Ubbeatz, Quei oraz Dj’ów: Dj Prox, Dj Pstyk, Dj Papa Kościej, Dj Paulo, Dj Tactik, Dj DbT, Dj Holibut, Dj B, Dj Krane. Mamy nadzieje że płytą którą zdecydowaliśmy się wydać w formie elektronicznej oraz częściowo fizycznie przyniesie Wam same dobre chwilę i chętnie będziecie wracali do tej produkcji. Prace nad płytą trwały ponad rok, myślimy że było warto czekać. Dziękujemy wszystkim którzy udzielili się na projekcie oraz przyczynili się do jego powstania. Zapraszamy serdecznie do pobrania VA – RapDuma Mixtape vol 2.
Dla tych którzy pragną mieć płytę VA – RapDuma Mixtape vol 2 w formie fizycznej mamy:
Oczywiscie nie wszystkie kawałki sa najwyzszych lotow
Powiem Tak :)
Kilka kawalkow jest naprawde godnych uwagi :)
Kilka faktycznie jest srednich ale to zalezy od gustu i zrozumienia przeslania :)
Pozdrawiam :)
4. Pele - Życie jak winyl (ft. Suchy) prod. Miliony Decybeli
Na ogół nie słucham Pelego, ale w tym utworze naprawdę rozkurwił system :) Również kawałek NAS nie jest taki zły ;] Reszta też trzyma poziom, ale niektóre kawałki miałem czas sprawdzić tylko "mniej-więcej".
Ogółem mocno przeciętnie. Tematycznie dla mnie żałosne. Większość tracków na jeden styl. Każdy chciał pobujać zamiast napisać coś konkretnego.
Moim zdaniem Vol.1 był dużo, dużo lepszy. Radzę przy następnych takich przedsięwzięciach narzucić raperom tematy, żeby było w tym więcej rozkminy, a nie np. nr. 17 z CD1 - CHUJNIA Z GRZYBNIĄ ;).
_________________ www.webmuzyka.pl/Merol - Druga płyta w trakcie produkcji. Zapraszam wszystkich chętnych producentów do współpracy!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 560 Skąd: Gdynia PC
Wysłany: 2010-03-21, 20:45
wg mnie numer dwa o wiele wiele lepszy od jedyneczki, fakt że na tym mixtapie jest pare kawalkow slabszych i spokojnie mozna było zrobić z dwóch CD zrobić jedną, ale nie zmienia to faktu że vol2 bije na glowe vol1
Moim zdaniem Vol.1 był dużo, dużo lepszy. Radzę przy następnych takich przedsięwzięciach narzucić raperom tematy, żeby było w tym więcej rozkminy, a nie np. nr. 17 z CD1 - CHUJNIA Z GRZYBNIĄ ;) .
beka w chuj :D ogolnie to Merol hejtujesz w chuj ogarnij sie troche. Rozumiem ze sie nie kazdy kawalek podoba czy ogolnie produkcja ale to co piszesz jest zalosne, vol.1 byl lepszy? na nim to wiekszosc bylo raperow z forum i ty mi powiesz ze byl wiekszy poziom? no bez jaj, nie wiem czego nie chwytasz, zauwazylem tez ze o rapie masz nie wielka wiedze wiec w sumie sie nie dziwie az tak, ale tez rozumiem ze jarasz sie forumowym rapem ktory nie zawsze ma poziom, 5!
beka w chuj :D ogolnie to Merol hejtujesz w chuj ogarnij sie troche. Rozumiem ze sie nie kazdy kawalek podoba czy ogolnie produkcja ale to co piszesz jest zalosne, vol.1 byl lepszy? na nim to wiekszosc bylo raperow z forum i ty mi powiesz ze byl wiekszy poziom? no bez jaj, nie wiem czego nie chwytasz, zauwazylem tez ze o rapie masz nie wielka wiedze wiec w sumie sie nie dziwie az tak, ale tez rozumiem ze jarasz sie forumowym rapem ktory nie zawsze ma poziom, 5!
Hmm, hejtuję - fakt - bo jest co. Czy to, że na tamtym mixtape zagościli głównie forumowicze to znaczy, że są gorsi od "sław", które odznaczyły się na tej produkcji? Tutaj jak pisałem wyżej większość tracków ma bardzo prosty przekaz - dziwki, alkohol, zabawa ( nie mówię, że wszystkie, bo jest kilka, choć nie dużo, które i mi wpadły w ucho) , a na Vol.1 ludzie wykorzystali bity dużo, dużo lepiej, jeśli dalej mówimy o TEMATYCE. Oczywiście, zgadzam się z tym, że osoby z tej płyty mają większe skillsy, ale po prostu moim zdaniem poszli na łatwiznę i nie pokazali tego co naprawdę potrafią.
Co do mojej wiedzy o rapie to już innym torem, bo to że nie ściągam wszystkiego po usłyszeniu od kogoś, że jest fajne oraz nie pobieram starszych tracków, by nadrobić "braki" nie znaczy, że nie jaram się dobrym new schoolem.
_________________ www.webmuzyka.pl/Merol - Druga płyta w trakcie produkcji. Zapraszam wszystkich chętnych producentów do współpracy!
Merol, przecież to jest mixtape. To, że większość nagrało bragga nie znaczy, że się nie wykazali. Płyta jest luźna tematycznie więc wszystkie chwyty były dozwolone. Według mnie MixTape vol. 1 nawet nie umywa się do tej płyty.
Dlaczego?
Po pierwsze jest tu wielu dobrych raperów. Pokazali się z jak najlepszej strony. Nigdy nie jarałem się takimi raperami jak Łysonżi, Proceente, PeeRZet, Czacha, NAS czy tak jak pisałem wcześniej Pele. Gdyby te kawałki były chujowe, to znając życie nie zwrócił bym na nie nawet uwagi, a teraz mam ochotę wrócić do trochę starszych płyt np. SzybkiegoSzmalu.
Po drugie ten mixtape służy do promocji portalu więc nie ma sensu, by na płycie gościła większość raperzyn z forum, bo mało kto wtedy sprawdzi, a nawet jak ktoś sprawdzi to po prostu stwierdzi, że jest to (użyję twoich słów) "CHUJNIA Z GRZYBNIĄ".
Tak poza tym z mojego punktu widzenia wygląda to tak jakbyś żalił się, że jest to płyta ze zbyt wysokim poziomem i nie znalazło się miejsce dla ciebie.
Po drugie ten mixtape służy do promocji portalu więc nie ma sensu, by na płycie gościła większość raperzyn z forum, bo mało kto wtedy sprawdzi, a nawet jak ktoś sprawdzi to po prostu stwierdzi, że jest to (użyję twoich słów) "CHUJNIA Z GRZYBNIĄ".
Ale mi nie o to chodziło. Cieszę się, że osoby, które dograły się na ten MixTape znalazły czas i wiadomo, że lepsza taka ekipa, niż taka forumowa, ale nie podoba mi się to, że jak pisałeś wyżej większość poleciała bragga ;).
Deha napisał/a:
Tak poza tym z mojego punktu widzenia wygląda to tak jakbyś żalił się, że jest to płyta ze zbyt wysokim poziomem i nie znalazło się miejsce dla ciebie.
Nie wiem, po czym to wywnioskowałeś, bo póki co nie mam tak wygórowanych, niespełnionych ambicji ;D.
Dobra kończąc to dodam, że przesłuchałem jeszcze raz ( po długim czasie ) płytę vol.1 i dodam, że widać wyraźną różnicę między dwoma płytkami. Widać moje wymagania konsumenckie dojrzały do czegoś lepszego, bo poprzewijałem większość kawałków. Ale nadal obstawiam, przy moim zdaniu że zmarnowali świetne bity na bragga ;x.
Z czystym sumieniem mogę podbić ten komentarz:
Stochu napisał/a:
wg mnie numer dwa o wiele wiele lepszy od jedyneczki, fakt że na tym mixtapie jest pare kawalkow slabszych i spokojnie mozna było zrobić z dwóch CD zrobić jedną, ale nie zmienia to faktu że vol2 bije na glowe vol1
Jeszcze dodam, że przepraszam za hejting, nie potrzebnie włączyła mi się agresja, bo naprawdę oczekiwałem czegoś MEGA i się po prostu wkurwiłem, zawiodłem. Aczkolwiek mogłem ograniczyć swój komentarz do dwóch zdań jak Stochu i nie wyglądałoby już to tak chamsko z mojej strony, bo rozumiem, że żeby namówić MC's do darmowej współpracy trzeba się w chuj namęczyć.
Wg mnie plytka, czy tam plytki sa calkiem nie zle. Sluchalem dopiero raz i w sumie ciezko powiedziec cokolwiek, byc moze nie jest to jakis dynamit ale widac ze cos sie dzieje pozytywnego z tym portalem ;d No i sporo znanych wykonawcow chcac nie chcac przyciaga do tej produkcji.
Jedyne co mi sie definitywnie nie podoba i napewno nie bede tego sluchal to ten kawalek o ruchaniu w dupe itd ;o
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1940 Skąd: Września
Wysłany: 2010-03-23, 12:52
Prawda wygląda następująco, oczywiście byśmy mogli z tego 1 CD który by był super zajebisty itd. Ale tu nie o to chodzi, bo ludzie włożyli w to prace, poświęcili swój czas itd. Niektórym bardziej się podoba ten kawałek a drugi by go wyjebał, dlatego są różne kawałki by każdy znalazł coś dla siebie. Jakie są płyty na których wszystko jest cudnie? No dobra możę PWS wydał taką płyte i jeszcze paru gości, ale tu są różne style, różne bity i różni goście, dlatego powinno się docenić innych gust czy upodobanie niż je krytykować, ludzie już są takimi stworzeniami że prędzej skrytykują niż pochwalą . 5
_________________ Gość Przeczytaj REGULAMIN i FAQ zanim zapytasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum