Przesunięty przez: Duma 2008-03-06, 17:51 |
|
| Kto wygrał? |
| Czarnuch |
|
57% |
[ 20 ] |
| Jarson |
|
42% |
[ 15 ] |
|
| Głosowań: 35 |
| Wszystkich Głosów: 35 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Czarnuch
Friend

|
Wysłany: 2008-03-03, 22:35
|
|
|
Jednak w pewien sposób dotykają mnie te dziwne uwagi, więc zrobię wyjątek i po raz 1 wypowiem się w swoim temacie na temat swojego kawałka...
hmm nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że nagrałem słabo :) co Wam sie nie podoba ? tekst ? tak się składa, że jest bardziej techniczny niż Jarsona, tak samo jak i ma więcej treści...Jest choć jedna osoba, która potrafi określić o czym dokładnie są rymy Jarsona ? To że użyje kilka razy w tekście słów "pikantne życie" to chyba jeszcze nie znaczy, że tekst jest jakoś bardzo na temat. Więc skoro mój tekst jest słaby to widać lepiej nawijać mniej technicznie i bez sensu !? ale ja domyślam się, czemu tak jest - ano dlatego, że nie wpada Wam w ucho bit, który wybrałem,
ale po 1. jest to klasyk pod który nawijał Nas,
a po 2. gramy RAP, muzykę, w której przede wszystkim liczą się słowa i raper na bicie, a nie wpadająca w ucho melodia, przy której raper jest jedynie tłem :) jeżeli chcecie "fajnych nut" to chyba na prawdę powinniście zmienić muzykę na jakąś bardziej melodyjną np pop czy coś... |
|
_________________ You're watching a master at work...
 |
|
|
|
 |
pajak
Świeży

|
Wysłany: 2008-03-03, 22:49
|
|
|
| a ja powiem tak że nie zawsze najlepszy wygrywa np przez glosowanie ludzi ktorzy nie do konca maja pojecie o tym na czym polega spoko rap bo wg wiekszosci ktos kto jest super mc nagrywa agresywnie pod super bit no ale.. |
|
|
|
|
 |
Tumczok
Świeży

|
Wysłany: 2008-03-03, 22:50
|
|
|
| zdecydowanie jarson :D |
|
_________________ Prawda dla gry to, to czego bronie a ty?
 |
|
|
|
 |
Jarson
Świeży

|
Wysłany: 2008-03-03, 23:34
|
|
|
| Czarnuch napisał/a: | | którzy piszą, że nagrałem słabo |
z tego co wiem to pisza ze mogles nagrac lepiej. czemu jak komus sie nie podoba twoj tekst/track to sie plujesz? jeden lubi piwo, drugi zyto.
poza tym, czemu rap nie moze byc zywy?
ten kawalek byl w pospiechu, chociaz to nie jest usprawiedliwienie. nie mozesz twierdzic ze jestem tlem dla tracka bo nie znasz moich trackow. |
|
|
|
|
 |
Czarnuch
Friend

|
Wysłany: 2008-03-04, 00:01
|
|
|
szybka odpowiedź i idę spać :)
po 1. jak napisałem wyżej - wypowiedziałem sie po raz 1 w obronie swego kawałka. I nie chodzi mi o subiektywną sytuację, w której komuś nie podchodzi mój trak, mówię o sytuacji kiedy ktoś próbuje mi wmówić, że białe jest czarne a czarne białe...to się tyczy przede wszystkich "znawców" i "zaufanych przyjaciół" motywujących wybór swojego pupila.
po 2. nie napisałem nic o "żywości rapu" tylko o nadrzędności treści nad warstwą melodyjną w rapie, więc nie zarzucaj mi czegoś, czego nie powiedziałem. Tak samo jak ten pseudo pancz o Rubiku, w którym zalecasz mi słuchanie rapu i odpierdolenie sie od Rubika...tak się składa, że w kawałku z Pająkiem nawinąłem, że wolę właśnie zajmować się rapem, poza tym, Rubik tutaj był metaforą komercji i mainstream'u a nie słabej muzyki, więc najpierw skumaj tekst, a potem coś pisz.
po 3. i ostatnie, co zaś tyczy się "tła dla bitów" to akurat w tym przypadku nie miałem Ciebie na myśli, było to ogólne stwierdzenie(tam gdzie odnosiłem się do Ciebie używałem ksywki) fakt, może i można tak to odebrać, jednak nie było to moją intencją - jeśli Cię to ubodło to wybacz.
A tak jeszcze, żeby odpowiedzieć na wszystko w pełni dodam, że słyszałem Cię dostatecznie dużo razy, żeby wyrobić sobie zdanie o Twoim rapie, słyszałem kawałki z bitwy, kawałki Despektu i Twój trak na Virusie :] Masz rację, z nas 2 to Ty jesteś znanym"faworytem" , ja nie mam nawet w domu mikrofonu :) pozdrawiam :* |
|
 |
|
|
|
 |
Jarson
Świeży

|
Wysłany: 2008-03-04, 00:30
|
|
|
znanym faworytem? hehe lekko przesadziles.
skupiasz sie nad tekstami, to widac, i zostalo to tutaj wychaczone wnioskujac po postach.
co do rubika, no tutaj masz racje. poprostu chcialem nadac pikanterii, i uzyc czegos co pamietam z twoich nagrywek, a rubik akurat mi zapadl w pamieci.
to ze uzywalem takich a nie innych wersow nie znaczy ze mam cos do ciebie. poprostu final, to mozna jakis pancz dac. tak jak ty z ta tabaka.
pzdrr kocurki. buzka. : * |
|
|
|
|
 |
pszczola
Stały Bywalec

Pomogła: 5 razy Wiek: 22 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 317 Skąd: Zielona Góra/Poznań
|
Wysłany: 2008-03-04, 16:20
|
|
|
| smiesznie w sumie jak ktos nie zna zneczenia słow ;p a tak na temat to moj glos polecial na Czarnucha ;) |
|
_________________ ..jedyną stałą rzeczą w życiu jest zmiana..
 |
|
|
|
 |
Przemo_Ziomek
Laik

|
Wysłany: 2008-03-05, 15:56 Yo
|
|
|
| Emanko mój głos leci na Jarsona <ganja> pozdro |
|
|
|
|
 |
Duma
Administrator

Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1940 Skąd: Września
|
Wysłany: 2008-03-05, 17:39
|
|
|
| Czarnuch Gratulacje :) |
|
_________________ Gość Przeczytaj REGULAMIN i FAQ zanim zapytasz
 |
|
|
|
 |
Ejson
Friend

Pomógł: 26 razy Wiek: 21 Dołączył: 12 Gru 2007 Posty: 3985 Skąd: Sossenheim
|
Wysłany: 2008-03-05, 17:54
|
|
|
| NO Czarnuchu Gratuluje :D |
|
|
|
|
 |
scorpio
Friend

Pomógł: 16 razy Wiek: 26 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1710 Skąd: krk
|
Wysłany: 2008-03-05, 18:19
|
|
|
| No myślałem że będzie bardziej wyrównana walka ale gratulacje dla obu |
|
_________________ Pamiętasz te dziewczyny? byłby słodkie jak miód
Dziś to materialistki co chcą Porsche i chuj
Plastikowy świat pełen plastikowych Barbie
Pop-kultura dzieciaków gównem plastikowym karmi
 |
|
|
|
 |
Czarnuch
Friend

|
Wysłany: 2008-03-05, 19:14
|
|
|
Sam jestem troszkę zaskoczony, że "aż"5 głosów. Pod koniec myślałem, że 1, 2 głosy mogą przesądzić o wszystkim...wydawało się, że idziemy łeb w łeb, a tu proszę, miła niespodzianka :)
Dzięki wszystkim za gratulacje, jednak należą się one również Jarsonowi, który jak pokazała zaciętość głosowania, był godnym przeciwnikiem ;)
No i koronę miss....znaczy VIP oraz wspaniałą wstęgę powinien przekazać mi ex-vip Azeter :P
aaa no i brakło kluczyków do mojego nowego samochodu ;)
PS: I jak wynika z mejla, którego niedawno dostałem długo się tym vipem nie nacieszę, bo jutro startują zapisy do nowej edycji :D |
|
 |
|
|
|
 |
pajak
Świeży

|
Wysłany: 2008-03-05, 19:49
|
|
|