Przesunięty przez: Duma 2007-10-17, 13:48 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Ejson
Friend

Pomógł: 26 razy Wiek: 22 Dołączył: 12 Gru 2007 Posty: 3985 Skąd: Sossenheim
|
Wysłany: 2007-07-04, 16:37 Tede
|
|
|
Tede (TDF) obecny jest na polskiej scenie hiphopowej niemal od 10 lat. Początki jego kariery związane są z zespołem 1kHz (Ein Killa Hertz), który występował w składzie: TDF (Tas De Fleia), Janmario (DJ JMI) oraz V.O.L.T. (600V). Artyści zaistnieli w świadomości szerszych kręgów odbiorców kawałkiem wydanym na pierwszej polskiej hip-hopowej składance SP. Records pod tytułem "Wyłącz Mikrofon". W 1996 Janmario i TDF stworzyli własną formację o nazwie Trzyha (HHH=Hardcore Hip-Hop), do której dołączył wkrótce CEUBE (Maestro Uno - wcześniej w grupie Dos Maestros). CEUBE tworzył podkłady i rymował, TDF głównie rymował, a JMI obsługiwał gramofon. Przez jakiś czas Trzyha uważane było za część Mop Składu, gdzie grali obok Numer Zero, Numer Raz i Solfernus. Pod koniec marca 1998 CEUBE opuścił Trzyha (jego miejsce zajął Numer Raz, a zespół zmienił nazwę na Warszafski Deszcz (WFD)). Produkcjami zajął się Tede.
W styczniu 1999 r. wydali długo oczekiwany krążek "Nastukafszy...", który odniósł wielki sukces w polskim świecie hip-hopowym stając się jednocześnie klasykiem polskiego rapu. Rok 2000 upłynął pod znakiem koncertów, a Tede rozpoczął prace nad solową płytą. Jako Warszafski Deszcz raperzy nagrali kawałki na "Hip-Hopowy Raport z Osiedla 2000" i na składankę RRX p.t. "Styl Reprezentacji Pierwszej Ligi". W połowie kwietnia 2001 w sklepach pojawił się solowy singiel Tede p.t. "Wyścig szczurów", promujący jego solowy LP "S.P.O.R.T.", który z kolei ukazał się w sklepach pod koniec maja 2001 r. Solowa płyta Tedego cieszy się ogromną popularnością (około 30 tys. egzemplarzy). Z samego tylko muzycznego serwisu na stronach wirtualnej polski, jego singiel pt. "Wyścig Szczurów" został ściągnięty przez ponad 500 000 osób. Kolejna, podwójna płyta Tedego pt. "3H:HAJS HAJS HAJS" okazała się hitem 2003 roku. Album promowany był teledyskami: "Pili Gin", "Zeszyt Rymów" oraz przebojem lata 2003 "Wielkie Joł". Sprzedano obecnie ponad 20 000 egzemplarzy.
muzyka.onet.pl |
|
|
|
|
 |
Rosja*
Laik

Wiek: 21 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 9 Skąd: Live and die in GW
|
Wysłany: 2007-07-08, 15:30
|
|
|
| jeden z najlepszych na polskiej scenie ;] cenie go za plyty nagrane z WFD/3H ale solowki tez niczego sobie ;] |
|
|
|
|
 |
Bobson
RD Team

|
|
|
|
 |
GDR
Stały Bywalec

|
Wysłany: 2007-07-08, 21:18
|
|
|
| Robi rap i to czasem jego kawalki nawet bardzo czesto go slucham :) No mi sie bardzo podobała Płyta Notes tam kawalki slucham bardzo czesto :) no coz Tede jest jaki jest :P ale ja tam mam roznie o nim mysle bo niby taka z niego komercja a Z Drugiej bardzo lubie go posluchać :P Bo niektore kawalki naprawde mi sie podobają Ba Nie niektore tylko jegi kawalki mi sie podobają Tyle.. |
|
|
 |
Neter
Obeznany

|
Wysłany: 2007-07-08, 21:34
|
|
|
| Chyba obok Liroya najbardziej kontrowersyjna postać polskiej sceny HH. Bardzo cenie go za muzykę jaką robi chyba mój ulubiony MC. Wkurzaja mnie wjazdy że jest komercyjny wydaje mi się że jeżeli robi się coś dobrze to powinno się z tego czerpać profity, a pozatym "lepiej sprzedać siebie niż sprzedać kogoś, jak sprzedałem siebie to sprzedałem drogo". |
|
|
 |
Jagiel
Kuma Baze

Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 05 Lip 2007 Posty: 607 Skąd: Lipno
|
Wysłany: 2007-07-09, 10:26
|
|
|
| Dobra sprzedał się...ale chuj... przynajmniej z klasą, a nie t5ak jak mezo czy ktoś... Sam mówi ze jest bananowcem ... Ale rap tworzy dobry... i już... |
|
_________________ http://www.myspace.com/Jagiel2zn
 |
|
|
|
 |
scorpio
Friend

Pomógł: 16 razy Wiek: 26 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1717 Skąd: krk
|
Wysłany: 2007-07-09, 12:56
|
|
|
| dobre ma lansowe kawałki i się ztym niekryje |
|
_________________ Pamiętasz te dziewczyny? byłby słodkie jak miód
Dziś to materialistki co chcą Porsche i chuj
Plastikowy świat pełen plastikowych Barbie
Pop-kultura dzieciaków gównem plastikowym karmi
 |
|
|
|
 |
Pyziu
Friend

Pomógł: 21 razy Wiek: 23 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 426 Skąd: Osiek Wielki
|
Wysłany: 2007-07-11, 01:49
|
|
|
| Tede zajebisty koleś, płytka "S.P.O.R.T" i "Essende Mylffon" wyjebane w kosmos, "Ścieżka dźwiękowa" też będzie dobra :) |
|
_________________ "Jeżeli miałby to być dla nas nawet ostatni dzień, My nie sprzedamy się nikomu nie odejdziemy w cień.." |
|
|
|
 |
pEEm
Świeży

|
Wysłany: 2007-07-14, 14:56
|
|
|
| Jedyny prawdziwy czarny raper na polskiej scenie. Zaczynał na ulicy a kończy w clubach. BTW za tydzień ma urodziny :p |
|
_________________ "Czasem siadam, sam ze sobą się zamykam
sam na sam tylko ja i muzyka" |
|
|
|
 |
MC KzN__
Laik

|
Wysłany: 2007-07-21, 12:15
|
|
|
| Dla mnie najlepszy w Polsce mimo, że robi komercyjny rap ^^ |
|
|
|
|
 |
*BlC*
Stały Bywalec

Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 308 Skąd: masz kwit?
|
|
|
|
 |
B.S.
Laik

|
Wysłany: 2007-07-22, 16:07
|
|
|
| jaram sie oporowo! |
|
|
|
|
 |
JajoNasz
Stały Bywalec

|
Wysłany: 2007-07-22, 18:19
|
|
|
| ma u mnie wielki szacunek za stare plytki bo ta nowa mi sie nie widzi |
|
|
 |
lukk
Obeznany

|
Wysłany: 2007-08-01, 20:01
|
|
|
jaki najlepszy raper w Polsce ? :/
Moim zdaniem jedyna jego płytka, którą warto było przesłuchać to S.P.O.R.T i oba nielegale Dj Buhha, ale co płyta to coraz większy z niego pozer, coraz grubszy, coraz bardziej komercyjny, wcale mi nie staje przez to gul bo mam to w dupie, ale nie podoba mi sie jego muzyka jaką aktualnie tworzy. Wypijmy za blendy to już w ogóle porażka, TDFowi już brakuje słów, nie ma o czym nawijać. Ale szanuje Jacka za WFD, SPORT i Dj Buhha. Kolejne płytki kompletnie mi się nie podobają. Najlepszy kawałek jacka to "wyścig szczurów" lub pili gin. Szkoda, że się z wszystkimi skłócił i z numerem i kiełbasa, kołczem, kiełbasą, cne z wszystkimi :p |
|
_________________ "Jeszcze jedno- dealowanie rąk nie brudzi, dzięki wszystkim za towar, który nigdy się nie nudzi" Molesta 96 |
|
|
|
 |
rmx
Świeży

Wiek: 20 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 55 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-08-01, 22:17
|
|
|
| Tede.. w wakacje jarałem sie nim niesamowicie.. Najpierw beef z Plomieniem pozniej Esende Mylfon.. Teraz juz raczej mniej.. Ale nadal uważam go za dobrego rapera, jedak uwazam ze juz powinien odejsc.. Koles nie ma o czym juz nawijac.. I nie jest na pewno najlepszym raperem na polskiej scenie, bo np. do Ostrego czy Pezeta nie ma podjazdu, choc w beefie Pezet nei pokazał sie najlepiej.. pO.S.T.R.o!! |
|
_________________ "Takiego świata ja nie chce, więc go sobie ulepsze.."
 |
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|
|
|