Kwiatekpw
Laik

|
Wysłany: 2010-07-16, 09:59 Kwiatek
|
|
|
2002 - to wtedy wszystko się zaczęło. Napisałem swój pierwszy tekst na kolanie, zainspirowany codziennością, jednak nic z tego nie wyszło. W tym samym roku w Zgorzelcu, podłapałem tą zajawkę z większym zapałem, właśnie wtedy z Lokiem napisaliśmy pierwsze wersy, które zostały nagrane na dyktafonie. Po powrocie do swojego miasta nie przestawałem tego robić, doszedłem do składu PZO (Przyjaciele Z Osiedla), tworzyliśmy ten skład we trzech, po jednej wizycie w studio wszystko się rozpadło. Postanowiłem nagrywać solowo, tak też było przez spory okres czasu, wypuściłem wtedy swoją pierwszą demówkę. W międzyczasie poznałem Ukera, który aktualnie także pisał teksty, jednak nic z tym dalej nie robił. Mieliśmy nagrać jeden wspólny utwór, jednak wyszło tak, że założyliśmy skład "Sto Siedem". Zagraliśmy pierwsze koncerty, jednak skład nie przetrwał długo. Na początku roku 2006 już po raz kolejny postanowiłem nagrywać solowo. Nagrałem 3 EP'ki. Pod koniec roku 2008 zaprosiłem do kawałka Damiana (Esha), w wyniku czego założyliśmy skład Ponad Wszystkim, po pół roku w internecie już śmigał nasz materiał, na którym znalazło się 15 utworów. W grudniu 2009 roku wypuściłem kolejne solowe EP. Aktualnie pracuję nad kolejną solówką, wraz z Dj.Bat'em, który będzie odpowiedzialny za podkłady na nowej płycie. Płyta powinna się ukazać pod koniec 2010..
Współpracowałem z takimi ludźmi/składami jak:
- W.B.U. (Poznań),
- Syn Tej Ziemi (Poznań),
- Czacha (Poznań),
- Fundament/Grafomani (Rybnik),
- Speculum Ekipa (Rybnik),
- Jaguś (Żory),
- 2PS (Żory/Pawłowice Śląskie),
- PCR (Pawłowice Śląskie),
- Raptor (Legnica),
- Meta (Wodzisław Śląski),
- Kasza (Włodawa),