|
|
| Autor |
Wiadomość |
Kryboz6
Laik

|
Wysłany: 2011-03-04, 19:40 problem
|
|
|
| Mam pewien problem. Niedawno z kolegą postanowilismy zamówic sprzet do naszego domowego studia. Na początek postanowilismy wybrac cos niedrogiego i zamowilismy: mikser behringer xenyx 502 (z phantom 48V)oraz mikrofon Sinn7 dasmic1. Pozatym posiadamy zintegrowaną karte dzwiekową. Niestety gdy wszystko podłączylismy, uzyskalimy bardzo słabą i zniekształconą jakosc dżwieku(praktycznie nie dało sie niczego zrozumiec). Jak myslicie z czego to moze wynikac?? może coś zle ustawilismy na mikserze??moze to wina sprzetu?? bardzo prosze o potraktowanie mnie powaznie, gdyz jestem zupełnie zielony w tym temacie... |
|
|
|
|
 |
luqasz-92
Obeznany

Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 251 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 2011-03-04, 20:40
|
|
|
za pewne karta dźwiękowa, jest zintegrowana więc lipa...
zainwestuj w coś lepszego, pozdro! |
|
_________________ "Mówię głośno to co wszyscy myślą. Sorry nie wszyscy, Ci którzy myślą szybko" |
|
|
|
 |
Wściekły
Stały Bywalec

Pomógł: 17 razy Wiek: 20 Dołączył: 26 Paź 2009 Posty: 370 Skąd: Łapy
|
Wysłany: 2011-03-04, 20:52
|
|
|
| Kryboz6 napisał/a: | | behringer xenyx 502 (z phantom 48V) |
Pierwsze słyszę, żeby ten model miał zasilanie Phantom ;| A miałem ten model, więc to nie jest info skądś "wyłapane".
Co do pytania: Mikser o kant chuja (za przeproszeniem) obić możecie. Radzę go wymienić na cokolwiek innego.
Tak się ogólnie zastanawiam... Nie znam się do końca na tym, ale przychodzi mi na myśl opcja, że to może się dziać z racji braku zasilania Phantom, gdyż na wejście jakieś tam napięcie musi iść i być może wystarczy, aby mikrofon "jako tako" dawał oznaki życia.
A i co do karty dźwiękowej. Idzie do wymiany, ale bez przesady, żeby przez kartę jakość spadała prawie do zera! To jest po prostu niemożliwe. Moim zdaniem da się nagrywać na zintegrowanej (sam sporo czasu nagrywałem) i da się mieć "jakąś tam" jakość, jednak nie taką jak na normalnej karcie. |
|
|
|
|
 |
Brola
Obeznany

Pomógł: 20 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Posty: 278 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-03-05, 00:15
|
|
|
| kiedys 502 nie mialy phantoma, natomiast behringer wypuszczajac nowe modele wrzucil zasilanie +48V do swojego jednotorowego produktu... Teraz juz maja, nawet na stronie producenta jest informacja. Mysle ze to albo wina sterownikow, albo calej karty, chociaz to dziwne, moze dostaliscie jakis wadliwy mikrofon od sprzedawcy... moze po prostu zle podlaczyliscie? jak mozesz to daj jakas probke... |
|
_________________ 71 LOVE |
|
|
|
 |
Wściekły
Stały Bywalec

Pomógł: 17 razy Wiek: 20 Dołączył: 26 Paź 2009 Posty: 370 Skąd: Łapy
|
Wysłany: 2011-03-05, 12:57
|
|
|
| Brola napisał/a: | | Teraz juz maja, nawet na stronie producenta jest informacja. |
Miałem właśnie model, w którym była informacja o zasilaniu, którego jednak on nie posiadał. |
|
|
|
|
 |
lewap
Kuma Baze

Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 670 Skąd: Piotrków Tryb PTB
|
Wysłany: 2011-03-05, 19:13
|
|
|
| hmm dziwna sprawa ja mam zintegrowaną karte i zazwyczaj byłem zadowolony z nagrywania , pierwszych nagrywek na słuchawkach jak i na dynamiku , i majku pojemnościowym jaki miałem,.. Chyba że po prostu macie zero pojecia i podlaczyliscie jakos zle i zupelnie sie cos pojebało , albo jakies spiecia ... ehh |
|
_________________ Lewap |
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|
|
|
|