|
|
| Autor |
Wiadomość |
hajter
Laik

|
Wysłany: 2011-04-06, 11:50 Pomoc
|
|
|
Witam
Mam takie małe pytanie w jakim urządzeniu znajdę opcję "Talkback" dzięki której będę mógł się komunikować miedzy realizatorem a kabina ?
Mam soundcraft Compact 4 i EMU 0404 usb i nie wydaje mi się żeby takie coś one miały ? |
|
|
|
|
 |
franek00f
Laik

|
Wysłany: 2011-04-06, 13:02
|
|
|
| Mhm, a nie możesz podłączyć do jednego gniazda drugiego mikrofonu włączając direct monitoring? Z tego gniazda 'Headphones' podłączysz słuchawki, powiedzmy z tego drugiego (z tyłu) jakieś małe głośniczki czy coś i powinieneś się komunikować przez jego słuchawki. ;) Tylko trzeba by było dopasować siły dźwięku. Wiadomo, że nie będzie to jakieś profesjonalne, ale na domowe warunki powinno starczyć (u mnie to działa, ale na e-mu 0202 ;P) |
|
|
|
|
 |
wezyrdsw
Spoko Ziomek

|
Wysłany: 2011-04-06, 13:15
|
|
|
| Przecież w Soundcrafcie masz dwa wejścia mikrofonowe. Jedno idzie do kabiny, drugie zostawiasz sobie. W swoim uzbrajasz kanał wciskając "monitor" i wszystko działa. |
|
_________________ http://www.facebook.com/wezyr.na.bitach |
|
|
|
 |
hajter
Laik

|
Wysłany: 2011-04-06, 13:56
|
|
|
Aha bo u mnie to będzie trochę inaczej wyglądało. Mam majka Rode K2 i Art Pro Channel i właśnie nie wiem czy ten mikser też mieszać ?
Bo chciałem podłączyć Rode do Arta i z Arta do Emu , to jak jeszcze ten mikser podłączyć ? |
|
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2011-04-06, 18:08
|
|
|
Najmniejszy dostępny mikser. Jakość preampów czy czegokolwiek to sprawa drugorzędna. Musi mieć tylko jeden preamp i jedno wejście stereo. Ustaw go w kabinie.
Wejście mic - mikrofon realizatora
Kanał stereo - wyjście z komputera
Słuchawki podłącz pod wyjście słuchawkowe miksera.
W ten sposób artysta może sobie dowolnie regulować poziom odsłuchu/talkbacku.
EDIT
Nie doczytałem, że masz soundcrafta.
Używasz go jako przedwzmacniacza do nagrań? Jeśli nie, to on też się nada do roli tego "kontrolera odsłuchu" dla artysty. |
|
_________________ http://riplej.weebly.com
Chcesz pomocy, załóż temat. Nie pomagam przez PW. |
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|
|
|