|
|
| Autor |
Wiadomość |
leszczu
Laik

|
Wysłany: 2011-01-08, 11:52 Mikser/Preamp do 300
|
|
|
| Kurde już każdy mi tak w głowie namieszał że sam nie wiem co lepsze, pytanie takie jak w temacie. Studio w domu mikrofon Audio technica AT2020 i z czasem karta dzwiękowa też za około 300. Co lepiej preamp czy mikser i jaki jeśli już, z góry dzięki. |
|
|
|
|
 |
OneManBeat
Obeznany

Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 285 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-01-08, 13:16
|
|
|
| Poczytaj forum, myślę, że od założenia znowu takiego samego tematu nie dowiesz się więcej. |
|
_________________ Mix - Edycja - Nagrania
http://soundcloud.com/onemanbeat
 |
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2011-01-08, 18:47
|
|
|
| Po prostu sprawdź co polecają ludzie, którzy od dwóch lat nagrywają jedynie wokal w domu i na tym kończy się ich doświadczenie, a co polecają ludzie, którzy wielokrotnie pracowali w studiach, na estradzie i w innych poważnych miejscach. |
|
|
|
|
 |
leszczu
Laik

|
Wysłany: 2011-01-08, 19:10
|
|
|
| Riplej napisał/a: | | Po prostu sprawdź co polecają ludzie, którzy od dwóch lat nagrywają jedynie wokal w domu i na tym kończy się ich doświadczenie, a co polecają ludzie, którzy wielokrotnie pracowali w studiach, na estradzie i w innych poważnych miejscach. |
Właśnie pisze tego posta z nadzieją że ktoś mi to powie a nie nabije se posty jak ten 2 czub |
|
|
|
|
 |
OneManBeat
Obeznany

|
Wysłany: 2011-01-08, 21:12
|
|
|
| Zakładasz kolejny temat i pytasz o coś na co kompetentny kolega Riplej odpowiedział Ci we wcześniejszym temacie, założonym też de facto przez Ciebie, i jeszcze wyzywasz jak zwróci Ci się uwagę, śliczny przykład typowego użytkownika forum, ale zauważyłem, że to jak walka z wiatrakami... |
|
 |
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2011-01-08, 21:19
|
|
|
| leszczu napisał/a: | | Riplej napisał/a: | | Po prostu sprawdź co polecają ludzie, którzy od dwóch lat nagrywają jedynie wokal w domu i na tym kończy się ich doświadczenie, a co polecają ludzie, którzy wielokrotnie pracowali w studiach, na estradzie i w innych poważnych miejscach. |
Właśnie pisze tego posta z nadzieją że ktoś mi to powie a nie nabije se posty jak ten 2 czub |
Czub napisze "kup mikser ten a ten bo ziomki nagrywają i jakosc jest ELOOOOO". |
|
|
|
|
 |
lewap
Kuma Baze

Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 670 Skąd: Piotrków Tryb PTB
|
Wysłany: 2011-01-09, 03:20
|
|
|
| leszczu, wysraj se 3 banki na mikserek xenyx behringerka kup se , ogóllnie z tego co pamietam to miałeś tam w innym poscie do 1000 pln komplet majka mikser ito wiec kup se ten zestaw a nie zawracasz glowe , i bedzie tak ze i tak tego nie kupisz.. a jak kupisz to nagrywaj se i tak pewnie robisz gowno a nie rap wiec kogo to obchodzi co tam wyskrobiesz hehe ;D |
|
_________________ Lewap |
|
|
|
 |
leszczu
Laik

|
Wysłany: 2011-01-09, 09:55
|
|
|
lewap, PEwnie ta,
A tak serio to przeraszam zapomniałem o tamtym temacie. A możecie mi powiedzieć konkretnie ,,za 300 to bym kupił xxxxx" ? Bo serio się nieznam |
|
|
|
|
 |
BONE
Stały Bywalec

|
Wysłany: 2011-01-09, 12:04
|
|
|
dlaczego nikt nie moze odpowiedziec normalnie chlopakowi jak sie pyta...czyz nie szybciej bedzie odpowiedziec na jego pytanie niz peirdolic glupoty o tym czy cos bylo w innym temacie czy tego nie bylo...a ty lewap, zaprezentuj swoje tracki a pozniej kogos tworczosc oceniaj...zachowales sie jak typowy forumowiczowy hejter...
leszczu, za 300 zl za wiele nie kupisz ale ejzeli chodzi o mixer to omijaj behringery wielkim lukiem...w tej cenie z mixerow to chyba dosc znosne byloby to:
http://allegro.pl/roxy-re...1380903472.html
http://allegro.pl/rh-soun...1373779986.html
a jezeli chodzi o preamp to cos z Art Tube wiadomo z enie ebdzie to rewelacja ale chyba nic lepszego nie ma w tej cenie niz art
pozdro |
|
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2011-01-09, 22:12
|
|
|
RH Sound i ROXY miałyby być lepsze niż Behringer? Z pewnością. Ja na prawdę pojęcia nie mam skąd Ty bierzesz te wywrotowe teorie...
Za te miksery 50zł bym nie dał.
Po co mu dwa przedwzmacniacze?
Art Tube MP i tyle, w tym zakresie cen nic nie powala na kolana pozytywnie, trzeba tylko unikać sprzętu, który powala negatywnie.
BONE, nieustannie odnoszę wrażenie, że Twoje posty to jakaś głupia prowokacja. |
|
|
|
|
 |
OneManBeat
Obeznany

|
Wysłany: 2011-01-10, 01:53
|
|
|
| Bone, właśnie przez takich jak Ty to forum jest takie słabe, z tego co wnioskuję, nie masz ani wiedzy, ani doświadczenia a w każdej słabiej sprawie zabierasz głos. Mnie po prostu wkurza lenistwo niektórych osób i ich arogancja, to że poświęcam swój czas aby dać komuś radę czy napisać swoją opinie, nie znaczy, że będę odpowiadał na to samo pytanie zadane innymi słowami po raz setny, na forum panuje burdel bo nikt nie przestrzega prostych zasad, a ja chciałbym, żeby poziom się troszkę podniósł, tyle. |
|
 |
|
|
|
 |
leszczu
Laik

|
Wysłany: 2011-01-11, 19:03
|
|
|
| Riplej napisał/a: | | RH Sound i ROXY miałyby być lepsze niż Behringer? Z pewnością. Ja na prawdę pojęcia nie mam skąd Ty bierzesz te wywrotowe teorie... |
Nawet ja jak to zobaczyłem to widze ze to jakieś gó***, dobra to już ostatnia rada i konkretna. Mam do wyboru kupić nowy Art Tube MP, lub mikser używany SoundCraft Compact 4. Co byście wybrali na moim miejscu? Cena jest podobna. Chodzi mi o jakość wokalu pod mikrofon AT2020. Dzięki z góry. |
|
|
|
|
 |
Żuchol
Friend

Pomógł: 10 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 839 Skąd: Santok
|
Wysłany: 2011-01-12, 00:02
|
|
|
| SoundCraft Compact 4. |
|
_________________ Muzyka śnieżnych pól i krótkich dni,
różowych nocy, ciepłych ust i wiecznych chwil,
bez nich dziś byłbym tylko jednym z tych,
którzy słyszą dźwięki ale nie potrafią zgłębić ich. |
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2011-01-12, 11:58
|
|
|
| Porównywałeś, żeby to stwierdzić, czy radzisz bo pół osiedla na tym gra? |
|
|
|
|
 |
Żuchol
Friend

Pomógł: 10 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 839 Skąd: Santok
|
Wysłany: 2011-01-12, 12:46
|
|
|
| zamknij jape, mierzysz wszystkich jedną miarą, kozaczysz bo pół osiedla wali Cie w dupe? Widziałeś gdzieś żeby ktoś Cię prosił o jakieś pytania? Gość się spytał co wybrać więc nie rób offtopu. |
|
_________________ Muzyka śnieżnych pól i krótkich dni,
różowych nocy, ciepłych ust i wiecznych chwil,
bez nich dziś byłbym tylko jednym z tych,
którzy słyszą dźwięki ale nie potrafią zgłębić ich. |
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|