|
|
| Autor |
Wiadomość |
Pająk97
Świeży

|
Wysłany: 2011-12-16, 21:27 Re: Co sądzicie o Ś.p.Magiku
|
|
|
| Wkurwia mnie gdy wszyscy piszą Polski rap umarł z Magikiem gówno prawda większośc jara sie Magikiem bo zginoł bo tak wypada prawda jest taka że gdyby Magik teraz żył byłby jednym z wielu w Polsce jest dużo lepszych Mc a najbardziej denerwuje mnie że większość tych małolatów co jara sie Magikiem nie będzie pamiętać o Eazy E,Guru,Biggim,Big L ,Nate Doggu tylko o Magiku uważająć sie za największych fanów rapu.Magik do mnie nie trafia ale pokój jego duszy pozdro |
|
|
|
|
 |
JayZ
Laik

|
Wysłany: 2011-12-17, 14:35
|
|
|
Dla mnie to ogólnie tę scenę tworzą kompletnie 'niekompetentni' gimnazjaliści/JUŻ licealiści.
Dla wielu Magik król rapu (bo nie żyje, a teksty o ile dobrze wiem pisał proste jak barszcz)
Dla wielu Fokus jest najlepszy (przecież on połowe tekstów ma typowe 'sranie w banie' O nie lubie samalotów, o ten rap to poezja mam sobie sześcian xD, BEKA)
Dla wielu Eldo jest mistrzem lirycznie (przecież Koligacja GieKa, 3W, wielu MC w podziemiu zjada go tak że Eldo nie sięga im nawet do pięt)
Dla wielu Pezet jest najlepszy (kiedyś robił dobry rap, bo pisał swoje przemyślenia, ale gdyby spojrzeć na teksty to on nadal nie pisze nawet podwójnych).
Bo tak naprawdę nie ma najlepszych. Ci co kogoś uważają za najlepszego to właśnie oni należą do tej mody na rap i radzę im odbić. Tutaj nie ma najlepszych, bo kiedy Eldo pisze 'arcydzieło' to ktoś w podziemiu takie napisał 10 lat wcześniej. Po prostu najlepszymi są ci na których jest moda.
A zacytuję esa i pogza z 2002 bodajże "teraz polski rap to polska muzyka rozrywkowa".
Tyle na ten temat :D |
|
|
|
|
 |
MuuRecords
Obeznany

|
Wysłany: 2011-12-18, 02:03
|
|
|
| hmm. ja zawsze miałem takie zdanie-w swoich czasach był spoko, lecz czasy w muzyce się zmieniają i nie ma co gdybać. nie słucham rapu już od dłuuuugiego czasu i jak mam sobie już puścić coś w tym klimacie to Pięć Dwa, a nie "wielkiego króla polskiego rapu" Magika, bo ogółem nie przypada mi do gustu np. ze względu na głos. niby pierdoła, a jak wpływa na odbiór... ;) |
|
|
|
|
 |
Tithmer
Laik

|
Wysłany: 2011-12-18, 22:51
|
|
|
| powiem tak w swoim czasie był najlepszy |
|
|
|
|
 |
Paulaa
Laik

|
Wysłany: 2011-12-21, 22:33
|
|
|
Magik ? żałuje, że nie mogłam go kiedykolwiek zobaczyć na żywo, że nie mogłam się urodzić kilkanaście lat wcześniej.
jednak nie można nigdy wybrać 'najlepszego' . każdy ma swój styl i tyle. |
|
_________________ Ty masz taniec, ja mam bit
Wszytko gra, wszytko git
Lubię deczyć, lubię pić, odstresować się,
Żyć ,nie żałować, nie krępować się,
bez zahamowań dziś.
 |
|
|
|
 |
chupa_chups
Laik

|
Wysłany: 2011-12-30, 17:22
|
|
|
| Magika nie trzeba lubić ale nie można go nie szanować. Raperem był wielkim ale wkurza mnie że niektórzy paktofonike kojarzą tylko z nim. Rahim i Focus to dobrzy raperzy i szkoda ze rozwiązali PFK ale Magika nie da się zastąpić i nikomu sie to nigdy nie uda. Nie piszcie ciągle że każdy gimnazjalista nie rozumie rapu . Ja jeszcze nawet tam nie chodzę a rozumiem teksty. Nie dziwie wam też sie że tak piszecie bo jak patrze co sie dzieje też jestem załamana ale nie każdy taki jest a słowo większość lub niektórzy stawia komętarz w innym świetle :) |
|
|
|
|
 |
Pawulon
Friend

Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 171 Skąd: South side
|
Wysłany: 2011-12-31, 01:00
|
|
|
chupa_chups, i dobrze że rozwiązali bo jechali na fejmie Magika. A co do fokusa i rahima to zależy od gustu.
Tu ojciec Magika dobrze gada - OJCIEC MAGIKA: "MAM ŻAL DO TYCH CO WSPÓŁPRACOWALI Z MOIM SYNEM" (VIDEO)
A co do Magika mam mieszane uczucia , nigdy nie jarałem się tym co tworzył ale czasem włączę coś od niego. Nie byłby taki wielki jak nie jego śmierć. Mogę przypuszczać (moim nic nie wartym zdaniem ) że by się "wypalił" lub by robił coś innego niż hh. |
|
|
 |
chupa_chups
Laik

|
Wysłany: 2012-01-02, 23:22
|
|
|
[ Dodano: 2012-01-02, 23:22 ]
| Pawulon napisał/a: | chupa_chups, i dobrze że rozwiązali bo jechali na fejmie Magika. A co do fokusa i rahima to zależy od gustu.
Tu ojciec Magika dobrze gada - OJCIEC MAGIKA: "MAM ŻAL DO TYCH CO WSPÓŁPRACOWALI Z MOIM SYNEM" (VIDEO)
A co do Magika mam mieszane uczucia , nigdy nie jarałem się tym co tworzył ale czasem włączę coś od niego. Nie byłby taki wielki jak nie jego śmierć. Mogę przypuszczać (moim nic nie wartym zdaniem ) że by się "wypalił" lub by robił coś innego niż hh. |
Powiedziałam że oni są dobrymi raperami nie wiem czy są dobrymi ludźmi ale po tym jak sie zachowali troche sie na nich zawiodłam. Nie interesuje sie jakoś bardzo paktofoniką by wiedzieć kto pisał jakie teksty bardziej obchodzi mnie ich treść ale z tego co czytałam to większość tekstów pisał jednak magik więc nie wiem jacy oni są. Rapują nieźle i chodziło mi o to że oni jednak w pfk też mieli wkład i nie można o tym zapominać. Słuchałam backmaskingu jakoś mnie on zdziwił, tekst trudno zrozumieć ja po kilku odsłuchaniach wyłapywałam pojedyńcze słowa ale są takie emocje z tego że jak pierwszy raz tego słuchałam to siedziałam bez ruchu ledwo oddychając bo mnie po prostu zatkało. To w nim było wielkie że potrafił z człowieka takie emocje wydobyć. Może by sie wypalił ale tego nie wiemy. Zabił sie ale pozostawił kilka dobrych kawałków. Ale jak sam to powiedziałeś to wszystko to jest tylko moje nic nie warte zdanie. |
|
|
|
|
 |
SHR
Świeży

|
Wysłany: 2012-01-27, 08:08
|
|
|
| Magik jak dla mnie był w miarę dobrym raperem, ale na pewno nie jednym z najlepszych. |
|
|
|
|
 |
scorpio
Friend

Pomógł: 16 razy Wiek: 26 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1717 Skąd: krk
|
Wysłany: 2012-04-01, 13:36
|
|
|
| Zamieszał na Polskiej scenie lubiałem go słuchać w tamtych latach |
|
_________________ Pamiętasz te dziewczyny? byłby słodkie jak miód
Dziś to materialistki co chcą Porsche i chuj
Plastikowy świat pełen plastikowych Barbie
Pop-kultura dzieciaków gównem plastikowym karmi
 |
|
|
|
 |
szmelc223
Laik

|
Wysłany: 2012-04-05, 21:08
|
|
|
| Denerwuje mnie to że został okrzyknięty "królem" tylko dla tego że nie żyje.Gdyby nie to większość osób traktowała by go jako normalnego rapera. |
|
|
 |
Rapster
Laik

|
Wysłany: 2012-05-02, 11:01
|
|
|
| Ja się nim w ogóle nie jaram.Dla mnie Joka był od niego znacznie lepszy.Mag żeby nie umarł prawdopodobnie nie byłby aż tak "uwielbiany i czczony". przez gimnazjalistów pokolenia JP 100% itp którzy nie rozumieją jego tekstów.Amen:) |
|
|
|
|
 |
Scoop
Spoko Ziomek

Pomógł: 3 razy Wiek: 15 Dołączył: 01 Gru 2010 Posty: 190 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2012-05-02, 12:33
|
|
|
| Jako raper byl dobry jednak ta szopka zwiazana z jego smiercia zaczyna byc nuzaca. Nie bede w rocznice jego smierci zapalal jakichs zniczy na fejsie czy innych komunikatorach bo to zalosne. Wole odsluchac cala zwiazana z nim dyskografie i przeczytac "krytyke polityczna" Macieja Pisuka. Nie wracam do tych starych plyt , kiedys to bylo fajne dzis jest ogrom duzo lepszych MC. Fakt , ze Magik mial oryginalny wyluzowany jak na tamte czasy styl. Nie potrafie stwierdzic co by bylo gdyby jednak wiem , ze zrobil a raczej zrobili duzo dobrego jako PFK dla polskiego rapu. |
|
|
|
|
 |
robot
Laik

|
Wysłany: 2012-05-05, 15:30
|
|
|
| Mistrz, nie do podrobienia, jedyny, niepowtarzalny, no i najlepszy. Początki polskiego rapu to właśnie Kaliber. |
|
|
|
|
 |
Nowy
Laik

|
Wysłany: 2012-05-09, 00:22
|
|
|
| Dobra japa, z pewnością ktoś kto potrafił dokładnie przelać problem na kartkę, choć nie zawsze c'nie? :D Jest dobry, i temu nie zaprzeczę, jednak osobiście uważam że jest wielu lepszych, do których nawet się nie umywa.. Co jak co, zawsze na propsie. |
|
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|
|
|
|