|
|
| Autor |
Wiadomość |
Paeff
Laik

|
Wysłany: 2012-01-29, 04:44 Mikrofon+interface - problem.
|
|
|
Witam. Mam maly problem ze sprzetem i potanowilem prosic Was o pomoc. Mianowicie,chce zrobic w pokoju "ministudio". Sprzet jaki posiadam to mikrofon Rode nt1a , interface Steinberg CI 1 oraz malutka kabinka Mikrofon nagrywa,ale.nie tak jakbym chcial. Nagrywam w CEPie i wokal nagrywany jeat tylko na "jedna strone" ,czyli odsluch jest tylko na jedna sluchawke. Druga sprawa,sciezki nagrywane sa bardzo bardzo cicho,oraz bardzo nieczystko. (podlaczam inny majk i wszystko jest dobrze). Nie wiem czym to jest spowodowane,moze ktos z Was jest.w.stanie mi pomoc ? Moze musze kupic inny interace,moze mikser? Prosze o pomoc.
Dziekuje z gory,pozdrawiam. |
|
_________________ Paeff,joł. |
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2012-01-29, 08:46
|
|
|
Nieczysto to pojęcie bardzo względne.
Wypieprz CEPa, zainstaluj Audition.
Nagrywaj w mono, nie w stereo!
Przecież Twój mikrofon zbiera tylko jeden sygnał, nie oczekuj od niego, że nagle zacznie zbierać dwa, bo ustawiłeś ścieżkę w tryb stereo :) |
|
_________________ http://riplej.weebly.com
Chcesz pomocy, załóż temat. Nie pomagam przez PW. |
|
|
|
 |
Paeff
Laik

|
Wysłany: 2012-01-29, 09:43
|
|
|
| Nie mam.ustawionego trybu stereo,wszystko jest tak poustawiane jak bylo,nic nie zmienialem..Mowilem, podlaczam inny mikrofon,tyle ze USB i wszystko dziala jak nalezy. Prbowalem juz wszystkie kombinacje ustawienia opcji,interfejsu. Nic nie pomoglo. Jakies propozycje. ? |
|
_________________ Paeff,joł. |
|
|
|
 |
MuuRecords
Obeznany

|
Wysłany: 2012-01-29, 10:58
|
|
|
dlatego zmień na mono! mikrofon usb już ma w sobie interfejs i tam ma fabrycznie podpisane nagrywanie mono!
nieczysto może być przez kabinę |
|
|
|
|
 |
Riplej
Kuma Baze

|
Wysłany: 2012-01-29, 23:46
|
|
|
| Paeff napisał/a: | | szystko jest tak poustawiane jak bylo,nic nie zmienialem |
No właśnie :)
Pokaż jakąś próbkę nieczystą hehe |
|
_________________ http://riplej.weebly.com
Chcesz pomocy, załóż temat. Nie pomagam przez PW. |
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|