Wszędzie można wyczytać propsy w stronę już troszkę legendarnego miksera soundcraft compact 4 że posiada on rewelacyjne preampy w stosunku do innych mikserów z tego przedziału cenowego... Ok ale jak to się ma do obecnych preampów w interfaceach ?
Jestem w sumie szczęśliwym posiadaczem tego miksera lecz wielkimi krokami zbliża się wymiana obecnego MXLa 770 i Akg Perception 120 na Oktavę mk-319, Rode Nt2-a bądź Blue Bluebird.
Do takich mikrofonów wypadało by posiadać już lepszy preamp, tylko że ja potrzebuję miksera i jego rozbudowanego toru odsłuchowego, i możliwości.
Często goszczę w studio różne sprzęty, gramofony, kompresory, po piece gitarowe i MPCtki.
Mikser wykorzystuję w 100% a z tego co wiem to przy interfaceach nie ma chyba aż tyle możliwości. do tego nie lubię zmieniać okablowania zainwestowałem już w kable diehard łączące emu 0404 z dużych jacków na chinche a co sprzęt to inne wejścia.
Jakie miksery obecnie posiadają lepsze preampy od SC C4 ?
najlepiej byłoby porównać w jakimś sklepie muzycznym
Powodzenia przy porównywaniu preampów w sklepie...
Myślę, że przy takich małych mikserach brzmienie preampów nie będzie jakieś diametralnie różne. Jeśli koniecznie chcesz mikser, bo wygodniej, to kup jakiś w miarę markowy, a do wokalu dobry przedwzmacniacz osobno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum