|
|
| Autor |
Wiadomość |
vistic
Laik

|
Wysłany: 2011-08-09, 23:26 Co mam wybrać
|
|
|
Witam
Jakiś czas temu,kupiłem mixer alto amx 80 ,do niego dostałęm shure c606 ale to mniejsza z tym. Potem zajawka była coraz większa,ale nie znałem się na sprzęcie,kompletnie polegałem na opinii i sugestiach innych. Niedawno kupiłem Rode NT1 a- tak ,to drogi zakup bo ponad 700zł. Kupiłem go a dopiero potem jebłem się w głowe i zrozumiałem,że przecież mam zintegrowaną karte dźwiękową. Słuchajcie jakość jest DO DUPY. ludzie ze sprzętem za 200/300zł mają lepszą. Poszperałem i zobaczyłem temat coś tam o produkcjach niejakiego Magiera. Ma dobrą jakość. On jednak ma majk za 120zł a ja mam za 700 i teraz moje pytanie. Czy wystarczy ,że kupie karte Audigy 2? Czy jakość znacznie wzrośnie?
Wtedy mój sprzęt wyglądał by następująco:
Mixer Alto Amx80
Mikrofon Rode NT1-a
Karta dźwiękowa Audigy 2
Błagam o pomoc,bo oszaleje :D
I jeszcze jedno,żeby potem nie spamowac. Dostałem od kogoś informacje,że jeśli mam zinegrowaną karte to wtedy nie moge podpiąć żadnej innej karty,bo będzie spięcie albo coś takiego i czy to prawda?
Pamiętajcie,żeby najpierw odpowiedziec na pierwsze pytania bo to dla mnie bardzo istotne.
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
 |
Grucha96
Spoko Ziomek

|
Wysłany: 2011-08-10, 14:14
|
|
|
to zalezy ile pieniedzy mozesz na to wydac, audigy 2 jest najlepsza w przedziale do 100zl ale do takiego mikrofonu taka karta bedzie za slaba i ten majk bedzie sie "marnowal"
chodzi mi o to ze nie wykorzystarz 100% jego mozliwosci
najlepiej jakbys za 450zl kupil sobie interface m-audio fast track v2 ktory ma juz przedwzmacniacz z phantomem wiec mixer moglbys wystawic na allegro |
|
_________________ http://www.myspace.com/571292625 |
|
|
|
 |
vistic
Laik

|
Wysłany: 2011-08-10, 15:52
|
|
|
| Sprzedaje bmxa + deske snowboard jesli uda mi się sprzedać biore interface m-audio fast track v2 :) chyba,że ktos tu jeszcze cos innego napisze : P |
|
|
|
|
 |
SPONSOR

Skad: www.rapduma.pl

|
|
|
|