Wysłany: 2009-12-10, 10:35 Oceny dla grup: 3,2,1 ...
Oto oceny dla pozostałych grup:
NNFOF
7sek grupa 1 - ocena 7 Fajny Vibe , jakość nie powala ale najważniejsze ze buja .
Grupa 2
aRH WBRD - ocena 3 Jakość Słaba , Sampel Ułozony krzywoo !!Słabo! , Jedyne co dobre to Stopa ,Werbel, hi hat.
Cok WBRD - Ocena 10 pokzałes pozostalym uczestnikom co to jest DObra jakość!! , cięcia ELeganckie .. Bembny dobrze dopasowane .. no poprostu DObra Robota !! najlepszy.!
Latdb_WBRD - ocena 7 Intro FAjne , bassik fajny , Gitara mi osobiscie tam nie leży , ale pasUje jako tako. I na końcu Te kaczki , Te Ćwoknięcia , nawet niewiem jak to nazwac.:P....Są Tragiczne !
EXPE:
grupa 1 - 7sek - 5 pkt
grupa 2
aRh - 2 pkt, bebny strasznie fruity loops, sampel jest tłem, słabo wyeksponowany
Cok- fajnie zrobił, brzmienie nawet spox, tylko werbel zbyt kłuje, ale 8 pkt,
latdb- 2 pkt, podobnie jak arh
grupa 3 -
mery 5 pkt, tak malo za bebny :), bo jak wchodzil sampel to myslalem ze bedzie rozpierdol
Supraise - 3 pkt, niech posiedzi nad swoja kompresją, bo jest kiepska
Three P - 5 pkt, brzmi fajnie dość, spokojny bicik, szkoda że melodia monotonna
Żuber - za pomysłowość, chociaż bicik brzmi jak z radia rmf fm, :) gdzieś już słyszalem to chyba w kawalku you make me better, :) daje mu 8 pkt (refren wypas) !
NNFOF
Grupa 3:
Mery WBRD - ocena 7, Bardzo fajnie sampel ułożony. Tylko szkoda że nie pobawiłeś sie troche z przejściami.
Suprise WBRD - ocena 7, Dobre oldschool'owe bębny i werbel ale bit za mało urozmaicony.
WBRD Prod ThreeP - ocena 6, Pomysł z samplem dobry tylko troche ucho męczy.
Żuber Produkcja - Etap 1 Sampling - ocena 8, Fajnie dobrane aranże oraz dobre bębny. Intro też niczego sobie, dobra robota.
Vixen :
Mery - 7 (troszkę jakby popracować jeszce nad brzmieniem i czystością perkusji i byłoby naprawdę fajnie)
WBRD - 4 (nie wykorzystany potencjał sampla w ogóle)
Suprise - 3 ( perkusja nie przemyślana zupełnie, sampel też wklejony jakby od niechcena)
Żuber Produkcja - 7 (bez zbytniego kombinowania, przy samplach takiego typu to działa na plus wg mnie)
aRH - 5 ( stopa się trochę topi w bicie i nie bije jak powinna, a sampel źle wklejony, nie to tempo )
Cok - 7 (wszystko fajnie szło dopóki nie weszła ta trąbka pod koniec, gdyby nie ona to byłoby wyżej)
Latdb - 5 ( Szkoda że taka słaba jakość, na temat brzmienia nie mogę powiedzieć nic z tego względu)
7sek konk001 - 9 (faworyt mój, słychać, że płynie)
Chatson:
Grupa 3:
Mery:
Stopa ,werbel i hi-hat subtelne ,dobrze się komponują w całość. Ciekawy motyw z samplem,
ładnie pocięte. Choć nieco monotonne.Bass delikatny,melodyjny,dobrze współgra z całością.
Generalnie to 7/10 z mojej strony.
Suprise:
Perka dudni,hi-hat cyka,ale coś tu jednak mi nie pyka :P za głośna perka ! a sampelek za cichy,
ponad to monotonność straszna,bass zagłuszony,praktycznie go nie słychać. 5/10 .
Threp:
Bardzo fajna stopa,werbel i hi-hat ,mocne,dynamiczne,i pasują do całości.Sampel nieźle pocięty,
nieco monotonne,ale daje radę.Bass subtelny,ale pasuje. 7/10
DJ Żuber:
CZłowieku miazga ! Najepszy bit z tej grupy! Genialna perka,miłe dla ucha clapy i hi-hat.
Sampel świetnie pocięty,dużo dodatków do tego ! Bass głęboki idealnie pasuje ! Bit
z mega klimatem ! Postarałeś się Żuber nie ma co ! :) 9/10.
Grupa 2:
Cok:
Stopa, oraz werbel z mocnym "pierdolnięciem" , dynamiczny hi-hat ładnie tyka.Sampel elegancko
pocięty,motyw trąbek dodaje uroku ! Bass bardzo delikatny ale pasujący ! Ogólnie bardzo dobra
robota proponuję 9/10.
Latdb:
Perka ciekawa,hi-hat ? gdzie on się podział ? ;) Sampel przyzwoicie pocięty,miły dodatek w postaci
elektryka.Bass troszkę sztuczny i pusty. wg mnie to będzie jakieś 6/10.
Arh:
Stopa,werbel takie jakieś "puste" ,hi-hat jest aby był ,bez rewelacji. Troszkę zamulasty bit,
sampel za cicho,bass jako tako brzmi,ale też tak jakby był tam z musu. Monotonnie... 4/10
GRUPA 1:
7 sekund:
Krótko mówiąc człowiek "honoru" ! Jako jedyny oddał bit z grupy 1 więc myślę że za sam ten fakt
należy się podwyżka w postaci jednej oceny ! Ale do rzeczy...Perka niezła,hi-hat prawie brak...
Sampelek całkiem całkiem,pocięty,jest melodyjnie w miarę. Bass cichutki ale jest...
Ogólnie proponuję 7/10 !
mozna pobrac te bity ? :)
jedno pytanie... o przejsciu do kolejnego etapu decyduje srednia ocen z samplingu i melodii czy tylko z jednej czesci?
czyli jak np. komus nie poszlo na samplingu to czy moze poprawic swoja pozycje melodia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum