Deha
Friend

|
Wysłany: 2009-11-17, 14:19 Wywiad: Kerz
|
|
|
Zapraszam do sprawdzenia wywiadu z Kerzem (NWT), który przeprowadziłem wspólnie z Dominem, który jakiś czas temu odszedł z redakcji naszego portalu.
Zapraszam do lektury!
D&D: Jesteś w trakcie tworzenia nowej płyty "Ether Radio" pojawiły się nawet 3 single z tej produkcji. Jak idą prace nad tym albumem? Kiedy można się go spodziewać?
Kerz: Niestety na razie nie mogę określić konkretnej daty wydania tego materiału. Czekam na gości, skrecze i resztę patronatów. Ponieważ nastąpiły zmiany i zamiast Ep powstaje Lp.Natomiast mogę powiedzieć że płyta ta będzie w zupełnie innym klimacie niż poprzedni mixtape. Znajdzie się dużo bitów klasycznych oraz cała masa gości. Nie tylko z Poznania. Natomiast okładką do produkcji zajmuje się: Dex i po części ja. Mogę tylko zasugerować ze płyta pojawi się w sieci do końca tego roku.
D&D: Masz jakieś konkretne plany promocji nowej płyty?
Kerz: Przede wszystkim staram się ogarnąć dużo patronatów. Aby ludzie wiedzieli że coś takiego w ogóle ujrzało światło dzienne. Płyta będzie głównie do pobrania z sieci. Choć nie zaprzeczam że może wyjść też limitowana wersja fizyczna tego materiału. Planuje również zrobic jakieś plakaty, wlepki, broszury. A nawet może promować to po przez scenę graffiti.
D&D: Planujesz stworzyć album wraz z Szczurasem. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym projekcie?
Kerz: Będzie to pierwsza nasza wspólna płyta. Staramy się osadzić to w klimacie klasycznym. Na bitach mocnych oraz refleksyjnych. Już teraz moge powiedzieć że znajdą się na niej bity takich producentów jak: Groch, Szczuras, Tyran, Fenster, NNFoF, Biały. Oczywiście to nie wszyscy producenci którzy pojawią się na cd.I to nie jeden projekt który planuje ogarnąć. Mam jeszcze jednego asa w rękawie, ale na razie nie zdradzę więcej informacji.
D&D: Wielu uważa że rap umarł, jak odniesiesz się do tej sytuacji?
Kerz: Dla mnie rap żyje i ma się bardzo dobrze. Rap umiera jedynie przez sezonowych zajawkowiczów, którzy dalej srają niż perdel maja:)
D&D: Ostatnio mixtapy są bardzo popularne. Według niektórych nie wnoszą one nic nowego do rapu, a nawet sprawiają, że rap stoi w miejscu. Co o tym sądzisz?
Kerz: Sam osobiście lubię mixtapy. Ale takie mixtapy które wnoszą coś ciekawego w świat słuchacza i zaskakują całokształtem. Dla mnie jak najbardziej jest to spoko opcja. A jeżeli ktoś uważa inaczej to mam na to wyjebane. Każdy robi to co chce. Moim zamiarem było wydanie dwóch takich projektów i do tego brnę. Moje założenie mixtape'u wygląda całkiem inaczej. Nie wybieram bitów znanych. Staram się wyszukać coś zupełnie innego. Coś czego jeszcze ludzie nie słyszeli na tego typu produkcjach.
D&D: Pojawiłeś się na 2 legalnych składankach "Jestem stąd" i "RapEskadra 4" jak wspominasz, przygodę z legalem?
Kerz: Więc jeśli chodzi o "Jestem stąd" to spoko opcja tylko track był nagrany ponad rok przed wydaniem składaka. A co do RapEsakdry to zostawiam to bez komentarza, bo nawet kurwa płyty nie dostałem. Hehe
D&D: Jest szansa na reaktywacja Hadesekty?
Kerz: Wątpię, aby Hds się reaktywowało. Chodzi tu głównie o Motyl'a i B.U.S.Z.'a. Obydwoje nie nagrywają albo robią bardzo mało. B.U.S.Z. tańczy, choć coś tam dłubie w kartkach ale za dużych efektów nie słyszałem. Motyl natomiast nie robi nic, haha poza tutaniem:). choć na "Ether Radio" pojawi się jago zwrotka i ref który jest naprawdę spoko. Dj Gemba odpadł z gry już jakiś czas temu. Haha:) brak zajawki. Ja osobiście chciałbym ożywić Hadesekte ale to nie zależy ode mnie. Wiec wątpię żeby coś takiego nastąpiło. Jestem w tym sam i tak raczej zostanie.
D&D: Studio Ether różni się tym, że nagrywają w nim przeważnie Twoi znajomi, dlaczego nie planujesz rozszerzyć działalności?
Kerz: Powiem szczerze ze nie planuję rozszerzyć działalności, ponieważ nie mam czasu żeby ogarniać dużej ilości osób. Chce skupić się na swoim materiale całkowicie. W szczytowej formie Ether'u nagrywało 12 osób. Jest to naprawdę dużo ludzi. Teraz aktualnie do Ether'u wpadają: Super Style, Szczuras, czasami też Blejd, Cerber, Motyl i Jeżol. O a studiu zapomnieli: Pomian i Dyniak:) Odmulcie się chłopaki:) pzdr.
Wiec niech nikt się nie obraża jak odmawiam współpracy bo chodzi tu tylko i wyłącznie głównie o mój czas. |
|